Preparare: Se cerne faina intr-un castron si se face in ea o gropita in care se pune drojdia dizolvata in lapte cald. Se amesteca cu putina faina, formand o plamadeala care se lasa sa creasca la cald circa un sfert de ora. Se adauga apoi in gropita ouale, restul de lapte, zaharul, sarea si se amesteca cu faina. La urma se pune untul topit, rece nu cald. Se amesteca compozitia cu o lingura sau cu o lopatica de lemn si se lasa sa creasca la cald. Se ia o forma speciala de savarina, se unge cu unt, se presara cu faina sau cu pesmet si se umple pe jumatate cu aluatul de mai sus. Se lasa sa creasca. Cand s-a ridicat pana la gura formei, se da la cuptor, unde se lasa circa o jumatate de ora. Savarina coapta se lasa sa se raceasca in forma. Intre timp se
SAVARINA OLEXIUC
Incrediente: 350 g faina, 175 g unt, 15 g zahar, 12 g drojdie, 4 oua, 50 g lapte, sare, unt pt forma, pesmet
Preparare: Se cerne faina intr-un castron si se face in ea o gropita in care se pune drojdia dizolvata in lapte cald. Se amesteca cu putina faina, formand o plamadeala care se lasa sa creasca la cald circa un sfert de ora. Se adauga apoi in gropita ouale, restul de lapte, zaharul, sarea si se amesteca cu faina. La urma se pune untul topit, rece nu cald. Se amesteca compozitia cu o lingura sau cu o lopatica de lemn si se lasa sa creasca la cald. Se ia o forma speciala de savarina, se unge cu unt, se presara cu faina sau cu pesmet si se umple pe jumatate cu aluatul de mai sus. Se lasa sa creasca. Cand s-a ridicat pana la gura formei, se da la cuptor, unde se lasa circa o jumatate de ora. Savarina coapta se lasa sa se raceasca in forma. Intre timp se
Preparare: Se cerne faina intr-un castron si se face in ea o gropita in care se pune drojdia dizolvata in lapte cald. Se amesteca cu putina faina, formand o plamadeala care se lasa sa creasca la cald circa un sfert de ora. Se adauga apoi in gropita ouale, restul de lapte, zaharul, sarea si se amesteca cu faina. La urma se pune untul topit, rece nu cald. Se amesteca compozitia cu o lingura sau cu o lopatica de lemn si se lasa sa creasca la cald. Se ia o forma speciala de savarina, se unge cu unt, se presara cu faina sau cu pesmet si se umple pe jumatate cu aluatul de mai sus. Se lasa sa creasca. Cand s-a ridicat pana la gura formei, se da la cuptor, unde se lasa circa o jumatate de ora. Savarina coapta se lasa sa se raceasca in forma. Intre timp se