PRAJITURA TOSCA

Incrediente: 160 gr. faina, 2 linguri zahar, 100 gr. unt sau margarina, 1 galbenus; umplutura: 100 gr. alune/nuci, 75 gr. unt sau margarina, 3 linguri zahar, o lingura faina, 1 1/2 lingura lapte
Preparare: Se incalzeste cuptorul la 175 grade C. Faina, zaharul, margaina taiata in bucatele si galbenusul se amesteca. Se lucreaza repede aluatul. Se pune aluatul sa se odihneasca putin in frigider, invelit in folie de plastic. Se toaca alunele, destul de mare. Se pajesc pe o tava, pe hirtie pergament, la mijloc, 5-7 min. Se amesteca din cind in cind, sa nu se arda. Se pine cite o bucatica de aluat in forme, formele se pun intr-o tava. Se coc circa 5 minute. Intre timp se amesteca intr-o craticioara ingredientele pentru umplutura, pe foc mic, pina incep sa fiarba, amestecind mereu. Umplutura se pune in forme. Se coc 10-12 min, dar se mareste temperatura la 200 gra

Ultimele produse cu reduceri