Preparare: Se amesteca drojdia cu ½ lingurita zahar, sare, laptele caldut si o lingura de faina. Se acopera si se lasa la loc caldut sa creasca. Cind maiaua a crescut, se adauga zaharul, untul caldut, galbenusurile, vanilia si faina, putin cite putin. Se framinta timp de 15 minute. Se pune din nou la loc sa creasca. In acest timp se prepara umplutura. Se pune la foc zaharul cu laptele si vanilia. Cind zaharul s-a topit si siropul incepe sa fiarba, se adauga nucile date prin masina. Dupa ce da citeva clocote, se ia de pe foc, se adauga un paharel de rom si se lasa sa se raceasca. Cind aluatul a crescut, se intinde cu vergeaua o foaie ceva mai
PRAJITURA DE NUCI CU ALUAT CU DROJDIE
Incrediente: 250 g faina, 2 galbenusuri, 125 g unt, 1 lingura zahar pisat, vanilie, ¾ cescuta lapte, 15 g drojdie de bere, un virf cutit sare; Umplutura: ¼ pahar lapte, 200 g zahar, 200 g nuci, 1 paharel rom, vanilie
Preparare: Se amesteca drojdia cu ½ lingurita zahar, sare, laptele caldut si o lingura de faina. Se acopera si se lasa la loc caldut sa creasca. Cind maiaua a crescut, se adauga zaharul, untul caldut, galbenusurile, vanilia si faina, putin cite putin. Se framinta timp de 15 minute. Se pune din nou la loc sa creasca. In acest timp se prepara umplutura. Se pune la foc zaharul cu laptele si vanilia. Cind zaharul s-a topit si siropul incepe sa fiarba, se adauga nucile date prin masina. Dupa ce da citeva clocote, se ia de pe foc, se adauga un paharel de rom si se lasa sa se raceasca. Cind aluatul a crescut, se intinde cu vergeaua o foaie ceva mai
Preparare: Se amesteca drojdia cu ½ lingurita zahar, sare, laptele caldut si o lingura de faina. Se acopera si se lasa la loc caldut sa creasca. Cind maiaua a crescut, se adauga zaharul, untul caldut, galbenusurile, vanilia si faina, putin cite putin. Se framinta timp de 15 minute. Se pune din nou la loc sa creasca. In acest timp se prepara umplutura. Se pune la foc zaharul cu laptele si vanilia. Cind zaharul s-a topit si siropul incepe sa fiarba, se adauga nucile date prin masina. Dupa ce da citeva clocote, se ia de pe foc, se adauga un paharel de rom si se lasa sa se raceasca. Cind aluatul a crescut, se intinde cu vergeaua o foaie ceva mai