PRAJITURA CU PARFUM DE VANILIE

Incrediente: ½ kg faina, 1 pahar lapte, 4 oua, 150 gr. unt sau margarina, ¾ pahar zahar, ¼ lingurita sare, 100 gr. stafide, 1 praf de vanilie, 40 gr. drojdie, margarina pentru forma; S i r o p: ¼ pahar zahar, ¾ pahar apa, 4 linguri de vin, 1 lingurita esenta rom.
Preparare: 1. Se amesteca drojdia cu ½ pahar de lapte caldut, se adauga o parte din faina si se framinta bine ca sa se obtina un aluat tare. Se aduna in forma de minge si se cresteaza de 3-4 ori cu cutitul.2. Se pune coca intr-o oala cu 3 litri de apa calduta. Se acopera si se lasa la loc cald.3. Peste 40-50 minute, cind coca se ridica la suprafata si creste in volum de doua ori, se scoate cu ajutorul lingurii de spuma si se pune intr-un castron incapator.4. Se adauga margarina sau untul topit caldut, sarea, galbenusurile frecate cu zaharul si vanilia si albusurile batute spuma. Se framinta bi

Ultimele produse cu reduceri