Preparare: Se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul pana se obtine spuma tare ca de bezea. Se incorporeaza pe rind faina, galbenusurile, nuca macinata, amestecindu-se prin rasturnare, cu o lingura de lemn. Intr-o tava de aragaz se pune hirtie de pergament imbibata in ulei. Se toarna compozitia unei foi si se coace la foc potrivit cca 30 min. Cind e aproape de sfirsitul acestei perioade, ultimele 5 min se coace cu usa intredeschisa, pentru a se rumeni frumos si a deveni usor crocanta. Foaia se lasa citeva minute sa se raceasca, apoi se dezlipeste de hartie cu ajutorul unui cutit. Se coace si a doua foaie. Crema: zaharul, faina, galbenusurile si putin lapte s
PRAJITURA CU CREMA DE LAPTE SI NESS
Incrediente: Blat: 2 x 5 albusuri, 100 g nuca macinata,200 g zahar, 2 linguri faina; Crema: 500 ml lapte, 3 linguri (cu virf) faina, 10 galbenusuri, 1 cana zahar, 1 lingura de ness, 200 g unt
Preparare: Se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul pana se obtine spuma tare ca de bezea. Se incorporeaza pe rind faina, galbenusurile, nuca macinata, amestecindu-se prin rasturnare, cu o lingura de lemn. Intr-o tava de aragaz se pune hirtie de pergament imbibata in ulei. Se toarna compozitia unei foi si se coace la foc potrivit cca 30 min. Cind e aproape de sfirsitul acestei perioade, ultimele 5 min se coace cu usa intredeschisa, pentru a se rumeni frumos si a deveni usor crocanta. Foaia se lasa citeva minute sa se raceasca, apoi se dezlipeste de hartie cu ajutorul unui cutit. Se coace si a doua foaie. Crema: zaharul, faina, galbenusurile si putin lapte s
Preparare: Se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul pana se obtine spuma tare ca de bezea. Se incorporeaza pe rind faina, galbenusurile, nuca macinata, amestecindu-se prin rasturnare, cu o lingura de lemn. Intr-o tava de aragaz se pune hirtie de pergament imbibata in ulei. Se toarna compozitia unei foi si se coace la foc potrivit cca 30 min. Cind e aproape de sfirsitul acestei perioade, ultimele 5 min se coace cu usa intredeschisa, pentru a se rumeni frumos si a deveni usor crocanta. Foaia se lasa citeva minute sa se raceasca, apoi se dezlipeste de hartie cu ajutorul unui cutit. Se coace si a doua foaie. Crema: zaharul, faina, galbenusurile si putin lapte s