Preparare: Se fierb cartofii in coaja. Se decojesc si se piseaza, inca calzi, cu fuculita, foarte marunt. Se lasa sa se raceasca si se adauga, pe rind, ouale si apoi faina. Se framinta pina cind se obtine un aluat inca moale. Se pune 1/2 lingurita de sare. Se pune o oala cu apa si sare la fiert. Se rup bucati din aluat si se fac role mici cu diametrul de 2 cm care se taie bucati mici (2-3 cm). Suprafata de lucru trebuie sa fie bine presarata cu faina. Se preseaza usor cu furculita, pe o parte, gnocchi rezultati, si se fierb, cite 15-20 de bucati, la foc mic, pina cind ies la suprafata. Se scot cu spumiera si se pun intr-un vas. Se ung
GNOCHI CU SOS DE SPANAC SI GORGONZOLA
Preparare: Se fierb cartofii in coaja. Se decojesc si se piseaza, inca calzi, cu fuculita, foarte marunt. Se lasa sa se raceasca si se adauga, pe rind, ouale si apoi faina. Se framinta pina cind se obtine un aluat inca moale. Se pune 1/2 lingurita de sare. Se pune o oala cu apa si sare la fiert. Se rup bucati din aluat si se fac role mici cu diametrul de 2 cm care se taie bucati mici (2-3 cm). Suprafata de lucru trebuie sa fie bine presarata cu faina. Se preseaza usor cu furculita, pe o parte, gnocchi rezultati, si se fierb, cite 15-20 de bucati, la foc mic, pina cind ies la suprafata. Se scot cu spumiera si se pun intr-un vas. Se ung