CORNULETE PRESSBURG

Incrediente: Aluatul:1/2 kg faina, 250 g unt, 100 g zahar, 2 galbenusuri, un ou, un virf de lingurita sare, 40 g drojdie, coaja rasa si zeama de la 1/2 lamiie, o lingurita praf copt.Umplutura:200 g nuci macinate, 30 g pesmet, 250 ml lapte, 150 g zahar, 20 ml rom.
Preparare: Drojdia se freaca cu zaharul, intr-un castron, pina cind se lichefiaza, adaugindu-se apoi untul moale, galbenusurile, oul intreg, sarea, coaja de lamiie si, la urma, faina cu praful de copt.Aluatul mai virtos se amesteca cu mina (fara sa se framinte), pina cind se incorporeaza toate, apoi se lasa sa creasca intr-un loc caldut, 15 minute, pina ce isi dubleaza volumul.In acest timp , se prepara umplutura.Intr-o cratita, pe foc mic, se amesteca nucile,pesmetul si zaharul, pina cind compozitia s-a racit, se adauga romul, vanilia si, facultativ, o lingurita cu gem din coji de portocale sau num

Ultimele produse cu reduceri