Preparare: Intr-o olita de un litru se pun sa fiarba apa, grasimea si sarea.Cind da primul clocot, se trage olita de pe foc, se adauga faina deodata si se amesteca repede, trecind iar pe foc;se amesteca de citeva ori, pina cind se dezlipeste aluatul de pe fundul vasului.Se lasa, apoi, sa se raceasca sau se raceste, amestecindu-l in continuare, pe apa rece.Cind este aproape rece, se pun ouale intregi, pe rind, amestecind bine dupa fiecare, pina se incorporeaza in aluat.Daca ouale sint mici, in jur de 50 g, se pun 4 bucati, ca aluatul sa fie destul de moale fara sa curga, sa-si mentina bine forma, dupa ce se pune in tava.In lipsa cornetului se poate pune cite o lingurita cu virf din aluat; aceste gogosi se asaza cu o dist
ALUAT PENTRU CHOUX
Preparare: Intr-o olita de un litru se pun sa fiarba apa, grasimea si sarea.Cind da primul clocot, se trage olita de pe foc, se adauga faina deodata si se amesteca repede, trecind iar pe foc;se amesteca de citeva ori, pina cind se dezlipeste aluatul de pe fundul vasului.Se lasa, apoi, sa se raceasca sau se raceste, amestecindu-l in continuare, pe apa rece.Cind este aproape rece, se pun ouale intregi, pe rind, amestecind bine dupa fiecare, pina se incorporeaza in aluat.Daca ouale sint mici, in jur de 50 g, se pun 4 bucati, ca aluatul sa fie destul de moale fara sa curga, sa-si mentina bine forma, dupa ce se pune in tava.In lipsa cornetului se poate pune cite o lingurita cu virf din aluat; aceste gogosi se asaza cu o dist