ALUAT FOIETAJ

Incrediente: 450 g faina, 200 g unt, margarina sau untura, 200 ml smintina sau iaurt, 15 ml zeama de lamiie, o lingurita rasa de sare.
Preparare: Grasimea, dupa ce s-a muiat putin, se amesteca cu smintina sau iaurtul, sarea, coaja de lamiie si, la urma, cu faina. Se framinta, 4-5 minute cu mina, aluatul fiind mai virtos. Brinza de vaci se freaca bine pe marginea vasului cu dosul furculitei, ca sa se omogenizeze sau se trece prin sita inoxidabila; dupa aceea se adauga grasimea moale (tinuta in bucatarie, mai aproape de sursa de caldura), o lingurita cu virf de sare (10 g), se amesteca bine, apoi se framinta cu faina, 5-6 minute; aluatul va fi mai virtos. Brinza de vaci va actiona ca o drojdie, rezultind bioxid de carbon, gaz care se dilata in timpul coacerii si face aluatul sa creasca, fragezindu-l. Aluatul framintat se tine la frigider (dar sa nu inghete) s

Ultimele produse cu reduceri