Preparare: Intr-un castron se pun 100 g grasime topita, apa rece, sarea , oul intreg, coaja rasa de lamiie si 400 g faina si se amesteca cu lingura.Dupa ce se framinta bine cu mina, 8-10 minute, pina cind se desprinde de mina si de vas, aluatul se asaza pe o foaie de nylon, presarata bine cu faina.In acelasi castron, se pune restul de grasime (pastrata la rece, ca sa fie tare, dar nu inghetata) si de faina care se amesteca numai cu virful furculitei (se trece in lung si in lat prin grasime si faina), ca sa se formeze frecatei mai mici; nu se freaca prea mult, ca sa nu se lipeasca intre ei, ci sa ramina infainati.Daca grasimea este moale, nu se formeaza frecatei si atunci, aceasta trebuie intinsa cu cutitul, ce
ALUAT DE FOIETAJ 2
Incrediente: 500 g faina , 200 ml apa, 300 g unt,100 G margarina sau untura, un ou, 15 ml zeama de lamiie sau otet, coaja de lamiie, o lingurita sare
Preparare: Intr-un castron se pun 100 g grasime topita, apa rece, sarea , oul intreg, coaja rasa de lamiie si 400 g faina si se amesteca cu lingura.Dupa ce se framinta bine cu mina, 8-10 minute, pina cind se desprinde de mina si de vas, aluatul se asaza pe o foaie de nylon, presarata bine cu faina.In acelasi castron, se pune restul de grasime (pastrata la rece, ca sa fie tare, dar nu inghetata) si de faina care se amesteca numai cu virful furculitei (se trece in lung si in lat prin grasime si faina), ca sa se formeze frecatei mai mici; nu se freaca prea mult, ca sa nu se lipeasca intre ei, ci sa ramina infainati.Daca grasimea este moale, nu se formeaza frecatei si atunci, aceasta trebuie intinsa cu cutitul, ce
Preparare: Intr-un castron se pun 100 g grasime topita, apa rece, sarea , oul intreg, coaja rasa de lamiie si 400 g faina si se amesteca cu lingura.Dupa ce se framinta bine cu mina, 8-10 minute, pina cind se desprinde de mina si de vas, aluatul se asaza pe o foaie de nylon, presarata bine cu faina.In acelasi castron, se pune restul de grasime (pastrata la rece, ca sa fie tare, dar nu inghetata) si de faina care se amesteca numai cu virful furculitei (se trece in lung si in lat prin grasime si faina), ca sa se formeze frecatei mai mici; nu se freaca prea mult, ca sa nu se lipeasca intre ei, ci sa ramina infainati.Daca grasimea este moale, nu se formeaza frecatei si atunci, aceasta trebuie intinsa cu cutitul, ce