ALUAT DE COZONAC CU 8 OUA

retete culinare
Incrediente: 1 kg faina,50 g drojdie,1 pahar mare de lapte,250 g ulei,50 g unt topit,8 oua,300 gr zahar,2 linguri rom,2 linguri smantana,1 lingurita sare,vanilie,coaja de lamaie rasa,un ou pentru uns,
Preparare: Din faina cernuta se prepara mai intai maiaua.O parte din faina se opareste cu 3/4 pahar de lapte clocotit,se amesteca bine pana se raceste,se adauga drojdia dizolvata in restul de lapte usor caldut.
Se amesteca bine si se lasa sa creasca.In timp ce maiaua creste se bat galbenusurile pe marginea aragazului si se amesteca cu sare si zahar pana ce acestea se topesc fara sa se incalzeasca prea tare compozitia.
Se adauga apoi 2 linguri de ulei,rom,smantana,vanilie,stafide si coaja de lamaie.
Dupa ce se amesteca bine se adauga albusurile batute spuma si se pune totul peste maiaua crescuta.Se amesteca usor cu restu

Ultimele produse cu reduceri