Ghimbir

Ghimbirul (Zingiber officinale), este numele dat unei plante erbacee din regiunile tropicale, cu rizom aromatic bogat in uleiuri eterice.Desi partea folosita drept condiment este numita de obicei radacina de ghimbir,ea nu este propriuzis o radacina,termenul se refera la rizom de mai sus.Originar din Sud-Estul Asiei,a fost adus in Europa inca de pe vremea cruciadelor.Ghimbirul este folosit in alimentatie pentru aromatizarea mancarurilor,dulciurilor,sosurilor,muraturilor si bauturilor. Chiar mai mult decat usturoiul, planta are calitatea de a atenua mirosul specific al preparatelor din carne de oaie, miel, scoici sau peste.Este de asemeni unul dintre cele mai raspandite condimente,utilizat in Asia,Europa,Africa si America.
In comert se poate gasi sub mai multe forme:proaspat,uscat sub forma de pudra,murat,conservat sau cristalizat. Proaspat rizomul de ghimbir se poate pastra in punga de nylon,mai multe luni in frigider.

poza reteta culinara

Dar ca si multe alte condimente,si ghimbirul este folosit ca planta medicinala.
Ghimbirul este recomandat ca adjuvant in tratamentul a numeroase afectiuni: sensibilitate la frig, dureri de gat, guturai, astm, gripa in faza incipienta, reumatism, rau de masina, rau de miscare, rau de inaltime, senzatie de voma persistenta, tulburari de apetit, digestie dificila, indigestie, gastrita hipoacida, astenie fizica si psihica, convalescenta, balonare, frigiditate.
poza reteta culinara

Ultimele produse cu reduceri